Vad händer om du tackar nej till kakor på skiljedomsforeningen.se?
På skiljedomsforeningen.se används både sessionskakor och varaktiga kakor. Vissa kakor är nödvändiga för att skiljedomsforeningen.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. Om du tackar nej till övriga kakor på skiljedomsforeningen.se så fungerar inte ett antal tjänster och funktioner på webbplatsen:

Anmälan och administration av prenumerationsutskick
För att du ska kunna anmäla dig till prenumerationstjänsten och administrera din prenumeration krävs att din webbläsare accepterar kakor. Om du inte vill acceptera kakor permanent så kan du istället välja mellan att:

  • acceptera kakor under tiden som du administrerar din prenumeration
  • kontakta oss och få hjälp med din prenumeration.

Anpassa webbplatsen
En varaktig kaka används för att spara de personliga inställningar av teckensnitt, textfärg, radavstånd med mera som en besökare gör under Anpassa webbplatsen. Om du inte vill acceptera kakor så går det inte att göra några anpassade inställningar.

Dela-funktionen
Funktionen används för att besökare ska kunna rekommendera skiljedomsforeningen.se på sociala nätverk som Facebook och Twitter. Kakorna samlar information om hur besökare använder dela-funktionen, dock inte på individnivå, för att förbättra webbplatsen. Om du inte vill acceptera kakor så samlas ingen information in.

Analysverktyg för webbplatsen
Webbanalysverktyget Google Analytics som används på denna webbplats använder kakor. Kakorna samlar in information på aggregerad nivå om hur besökarna använder webbplatsen t.ex. antal sidvisningar, vart besökare kommer från och antal besök i syfte att förbättra webbplatsen och ge en bra användarupplevelse. Om du inte vill acceptera kakor så samlas ingen information in.

Om kakor
Kakor (eng. cookies) är små textfiler, som innehåller data, som lagras på besökarens dator och skapas av de webbplatser som besökts, syftet är att ge besökare tillgång till olika funktioner.

Det finns två typer av kakor:

En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakan försvinner när man stänger webbläsaren.
En varaktig kaka finns kvar på besökarens dator tills den tas bort.
Om du inte accepterar att kakor används kan du göra inställningar i din webbläsares säkerhetsinställningar så att du antingen inte tar emot några kakor alls eller att du får en fråga varje gång en webbplats försöker placera en kaka på din dator. I webbläsaren kan du också radera tidigare lagrade kakor, se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om kakor på sin webbplats.